A list of the day

När vaknade du imorse?
- Första gången? 06.00 
 

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
- Oh, vem äger denna välskulpterade nakna rygg intill mig? ;]
 

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
- Kajsa klockan 08.49 för att fråga var hon var men hon ville inte svara :(

 

Vilket humör är du på?
- Behagligt pluggarmode

 

Vad har du på dig just nu?

- Pöskläder, home style

Har du ont någonstans?

- Njae, det kan jag inte påstå


Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
- Vattenmelon!

 

Hur mycket var din senaste lön på?
- Någon tusenlapp för julhelgen
 

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

- Rosor till André :]

 

Vilken var den första hemsidan du gick in på på Internet?

- Facebook. Man, I'm obsessed

 

Vad ska du göra idag och ikväll?

- Fortsätta njuta av Bandit Rock's grymma hopkok av rockmusik och skriva projektrapport
- Kika på ett avsnitt från något behagligt, enkelt och underhållande program - typ en webbrepris av Halv åtta hos mig
-
Få i mig någon form av kvällsmål
- Krypa i pyjamasen, borsta gaddarna och sedan läsa en stund innan sleepmode anträds
   

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?

- Jag låg i vardagsrumssoffan hos min farbror i Härnösand, halvsov till Halv åtta hos mig och oroade mig över att jag smittats av magsjuka
 

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?

- Jag har redan fått några :]

 

När fotade du något senast, och vad?

- 10 februari med mobilkameran. Stina, Adam och Elin som knökat in sig i baksätet på Kajsas bil med närmare tjugo volleybollar. En mycket underhållande syn!
  

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
- Idag har jag endast spenderat 15 ynka kr på en pokagrisstång med violsmak till Andrew :) 
 

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?

- Mitt skrivbord
 

Vad tror du att klockan är?

- 20.03

 

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
- Irén, vad är det exakt som ska finnas med under rubriken Tisplan i projektrapporten?


But I wish I could feel it all for you

En dryg vecka som förflutit sedan det begavs till Härnösand och farbror. En dryg vecka som fyllts med en härlig potpurri av släktfester, tågresor och feel-goodmys med fina människor och rykande hett té. Små inspirerande samtal med stora förebilder till släktingar, vilka svalts med hull och hår tillsammans med söta små semlor. Nätter spenderade på bekväma madrasser med världens finaste snusandes i örat. Barn som med en hals full av skratt vädjat om att bli mosade under mjuka madrasser. 

Och så matförgiftningen också.. Eller magsjukan. Eller vad det nu var. Snacka om abrupt slut på en mysig helg med släkten. Aldrig hade man väl trott att samtliga i släkten Ärlemo skulle åka hemåt med en äcklig bacill infekterandes anatomin.
Men nog om det, bacillen är - iallafall i fröken Stinas fall - gone and away. Förintad av handsprit och mängder och åter mängder av kolsyrelös cola.

Jag sitter för närvarande och sveper en kopp vaniljté och försöker stämma av hur många läxor jag har att arbeta in. Lyssnar till stämningsfulla melodier och bevittnar ett mutat (läs: mute i en förgången verbform; tystat, med volymen avstängt) Kvinnornas liv på tv3.

Dagen har flutit på i ungefär samma anda som kvällen. Framför datorn. Främst skrivandes på en kompletteringsuppgift som ska in på fredag, men också läsandes ytliga, men ack så underhållande bloggar. Har sträckläst fokis.se arkiv sedan två månader tillbaka vilket har skapat ett ivrigt och stort resebegär i mig. Oh, jag vill utomlands!

Nej, nu mutar jag av tvn, kikar en stund och kryper sedan till sängs för att umgås lite med pocketboken jag nämnde i mitt senaste textstycke. Utlandsresorna kommer att komma, i sinom tid. Får vi hoppas.Två små figurer klättrandes på Cheops pyramid, januari -11, vilket förevigades av trevlige och härligt metrosexuelle guiden Achmed (AH, som jag älskade hans sätt att svänga med handleden som värsta divan)

Att somna bredvid dig

Plockar ut kläder och nynnar med i Adam-Ray's melodier. Fönar hår och definierar islamiska begrepp på tomt worddokument.

Huvudstaden på fredag. Härnösand imorgon. Tro det eller ej, men skinnjackan hänger med. Som norrlänning är jag härdad. Eller bara ologisk. Not sure which.

Nej, Blund och Väninnan väntar.
Tänkte bara säga hej. Och predika för att ta hand om era nära.

Kärlek missunnas så lätt.  


En bild som har absolut ingenting med texten att göra. Kairo i kvällsljus

Illogical

Hemankommande 22:00. Tillbakagång 00:30. Grabben som får genomgå allt, får så genomgå faktumet att han aldrig får en lugn stund när han är hemma från jobbet.

Vad kan man säga. Kärleken har gjort mig ologisk.

Onsdagsinstabilitet

Sannerligen en kontrasternas dag. Dåligt humör och vaniljyoughurt till frukost, asgarv och eufori i maläten skolsoffa efter lunch och argt bi efter maten av sömnbrist och "vill-inte"-envishet i sann treåringsanda.

Nu - åter i balans. Ingen eufori skymtar, men icket heller ryker det ur öronen av ilska. Sysselsätter mig med melodier som denna och en nostalgitripp i bildarkivet.

Nedan visas två bilder funna under denna tripp. En föreställande ett stycke fjortis med väninnor i åk. 7 och en föreställande ung tik under sitt första levnadsår. Vilken som föreställer vad får gissas fram.
Update

Jag hatar datorer. Och så är jag jättekär.

Och i högtalarna..

.. spelar världens bästa Amy Macdonald. Aldrig blir jag less henne.


Storsjöyran 2009 - underbara, underbara Amy

Känner för övrigt att det börjar krypa lite i kroppen av längtan efter livemusik. Måste säga att Peace&Love ser väldigt intriguing i år med guldkorn som Journey (Journey, will you marry me?), Kings of Leon och Petter.

Det tål att tänkas på.


Sunday

En helg som inleddes med hembesök hos grabbarna grus i Långsjöby där det bjöds på semla, äppelcider och söt mamma hos den ena och random skräckfilm, spökhistorier och skygg pappa hos den andre.

En lördag som spenderades sängliggande med förkylningsvirus festandes i kroppen. Halvtaskiga repriser på tv och slumringar i soffan kan ibland vara det absolut bästa.

Och så en söndag som fortsatt i ungefär samma tecken, fast med en snäppet friskare kropp. Gödning med pizzaleftovers och våfflor till repriser av komediserier från 90-talet. Suktande efter tunna vårkläder. En portion rastlöshet kryddad med rikligt av orkeslöshet.

Nu fortsätter kvällen med dusch och sedan Solsidan och mys med världens bästa Rebecka.