Repeat

Rihanna ft. Eminem - Love the Way You Lie (Part 2)

Ett stycke delikat helg

Vinprovning och musikklubb iscensatt i Folkets hus källare. En högst delikat fredagkväll. Exklusive vinet - not a fan of that. Livemusik är däremot verkligen somethin'. Likaså är flickorna jag hade nöjet att spendera kvällen med. Avslutade den delikata kvällen med en mindre delikat (men ändock sevärd) film med en desto delikatare ung man.

En lördag spenderad glufsandes (delikat) thaimat för moders pengar och så bussfärd hem för slumringar i soffan och myskväll med fröken Carlsson. Ytterst behagligt.
.
Och så var det nu söndag. På agendan ligger uppdatering av Ainon, urplockning av diskmonstret, dusch, tvättvikning och sedan biltur upp till metropolen. I brist på annat får familjens gamla härk till volvo nöjet att ledsaga mig upp. (Med mig bakom ratten, o' course.)
.
Resten av kvällen är oplanerad. Allt jag vet är att sällskapet kommer att vara högklassigt. Delikat.

Ge mig värme, ge mig ljus

Maj 2010 - resa med en hög Luspenelever till huvudstaden. Här, finaste flickorna utanför Riksdagen

Well a son's gonna rise in a mile, in a mile you'll be feeling fine

Favoritlåten på repeat och småknåpande med inledningsuppgiften till Religion A. Känner att den här perioden kommer att bli bra. Favoritämnen som Engelska och Svenska och intressanta nytillskott som Psykologi har helt klart tillfört lite ljus och hopp till vårt annars så monotona och variationslösa schema.

Och de vackra stämmorna fortsätter att snurra på mitt spotify allt medan sekunderna blir minuter, vilka dem sedan blir till timmar. Njuter av en röst utan dess like. (Refrängen ger mig chills.) Drömmer mig bort till gröna gräsmattor och en ljummen bris i nacken. Till regn - o detta älskade regn - strilandes mot mörkt plåttak.

Upp över öronen

Njuter av lugna toner som strömmar ut ur mina högtalare och hönor i choklad som jag tillhandahöll av min kära Evelina i 19årspresent. Läser gamla inlägg från våren 2010 och minns tillbaka till sena sommarnätter som spenderades körandes hem från metropolen, med fjärilar i magen och kyssar fortfarande brännande över läpparna. Regn slåendes mot balkongtaket och förälskelse i luften. En förälskelse som nu växt till sig och namngett sig 'förhållande'. Fortfarande lika förtrollad och skimrande, men lite äldre och lite stabilare.

Liknar det med den där lilla lila cykeln jag hade när jag lärde mig cykla, där stödhjulen så småningom togs bort. Frasen 'jag är så förälskad i dig' räds mig inte längre att säga, och osäkerheten kommer allt mer sällan. Fjärilarna i magen har fortfarande inte slutat flyga, men idag är de säkrare på sin sak. De vet.
.
Virveln är placerad på precis samma ställe som den alltid varit, och hans kropp rör sig på precis samma sätt som den gjorde då. Fingrarna springer på samma sätt över tangentbordet och bilen styrs med samma vana rattrörelser. Harklingarna låter likadant och leendet är precis lika vackert.
.
Men skillnaden märks av i atmosfären, märks i hjärtat när jag låter blicken vandra över honom när han sover. Fjärilarna och den bubblande nyförälskelsen när han mumlar till i sömnen har avbytts av en varm, tillgiven känsla som snabbt kapslar in mitt hjärta och låter ett litet men genuint leende spela över mina läppar.
.
Mer än sex månader sedan jag spenderade sena kvällar med honom för att sedan köra hem i sommarnatten. Människorna desamma, men känslan förändrad.
.
Så kär. Så villkorslöst och upp över öronen kär att det ibland inte finns nog hjärta för all kärlek.
.

Framtiden

Har spenderat dagen insupandes information och inspiration kring framtiden. Universitet, komvux, ut i arbetslivet direkt - finns många alternativ. Vilket är mest rätt för mig? Bostadsköer, val av utbildning, ekonomi, ansvar... Huj.

Sitter nu och längtar efter morgondagen, vilken kommer att bjuda på omfamning av käraste Madeleine som idag kirrat körkortet (GRATTIS VÄNNEN!) och som jag inte skymtat på närmare två veckor, jobb och planering kring projektarbetet (mycket länge sedan sist, känner mig taggad att komma igång igen!) och sist men inte minst hemsökning av den unge stilige herrn som jag saknar till tusen trots att jag träffade honom senast igår förmiddag. (Damn, kärlek gör mig så mesig.)
.
En dag fylld av både nytta och nöje. Kan det bli mycket bättre? Don't think so.
.
Nu ringer min sovklocka - march i säng!

Mycket vill ha mer

Så har man landat. Landat på svensk mark. I sitt hus. I sin soffa. I sitt sinne.

Resan har varit otrolig. Det där att ta del av en annan kultur, ta del av andra människor, byta till outforskad miljö och mark och allt vad utlandsresor är ger mig en sån kick. Jag älskar det verkligen. Även om jag är lika blek som när jag åkte och vi varken badat eller solat (solat som i att ligga och steka på en solstol) som resan egentligen var tänkt till är jag lika glad för det. Vem behöver en bränna när man kan uppleva oupplevda världar?

Nilen i tidig kvällsvy från en av våra två balkonger

Mycket vill sannerligen, sannerligen ha mer. En ny resa maler redan i hjärnkontoret. Men for now är borta bra och hemma bäst. Skönt att få komma hem till tryggheten och familjen. De fina vännerna. Och icket att förglömma - friskt vatten direkt ur kranen och frisk luft. Tack, o stora makt, för de två himelska tingen!

Sa jag förresten att jag är kärare än någonsin? Han är verkligen en drömprins, unge herr Lindberg.

Big things

En födelsedag som nalkas runt hörnet. 18 blir 19. Inget speciellt egentligen, 19 känns som ett klämår mellan gigantiska 18 och rätt så stora 20.
Nästa år kommer att kännas större. 20 känns som året när man blir vuxen. Inte endast beroende på att man då får skutta in på avdelningen för vuxendricka, utan mestadels för att siffran i sig är något obekant. 20. 2. 0. Begynnelsesiffran 2 byter ut 1an som hängt i så länge, så länge.

Ännu viktigare, fyra ynka dagar tills svensk mark byts ut mot Egyptisk. En vecka i solen med min alldeles egna lilla solstråle. Pass och tunna sommarkläder nedpackade. Ballerinas. Glajjor.

Åh, jag längtar.

Update

Jösses vad tiden går fort. Redan 3 januari.

Nyårsaftonen var så bra som den kunde vara. Världens bästa sällskap, utsökt trerätters, bra musik och en nyårskss från mannen med stort M vid tolvslaget. Kan det bli mycket bättre? Don't think so.

Vad ska man då säga om 2010? Har funderat åt och fram kring hur man smidigast skulle kunna utvärdera det gångna året och kommit fram till absolut ingenting. 2010 var helt enkelt ett väldigt väldigt bra år för mig. Ett år som har inrymt både förälskelse och tanke kring framtiden. Ett växande självförtroende och insikt i yrkesplaner. Tightare relationer med mina närmaste. En insikt i vem jag är och hur jag vill ha det.

Som sagt, ett mycket bra år. Det bästa på länge. Mycket mer utvärdering får ni inte.

Annars då? Joodå, dagarna flyter på i sakta mak och jag ägnar mitt lov åt inte mycket mer än mys och slappande. Och packande. På fredag eftermiddag smäller det. Flyg till huvudstaden och sedan direktflyg från Arlanda till Kairo dagen därpå. En vecka i nordafrika. Åh. Jag kan knappt vänta!

Men först stundar myskväll med sötnos och annat folk ikväll och sedan födelsedag för undertecknad på onsdag. Mycket att sysselsätta sig med - precis som jag gillar det.

Nu måste jag leta åt mitt pass!