Vackra toner


Nancy Sinatra - Bang Bang (My baby shot me down)

Såg Kill Bill i går. Föll som en fura för låten i början av filmen. Chills längs efter nacken.

Feel Good Inc

Vikarie på gymnasiet måndag-tisdag och sedan tillbaka till restaurangen på torsdagen. Stökiga, öltörstiga gäster på fredagskvällen. Glada och finklädda dop-/bröllopsgäster på lördagskvällen. (Fick gömma mig i diskning och köksstädning för att inte tjuvlyssna och gråta ögonen ur mig av bröllopstalen.) Myser ner mig framför film på lördagsnatten med huvudet mot min kärestas axel och mina fina vänner belarmandes soffa och fåtölj. Trots huvudvärk och trötthet sjunger hjärtat.

Övertrötthet och huvudvärken blockerar sömnens nalkande, vilket bjuder in till tankestorm i knoppen. Vackra ord ut i det mörka får mig till slut att somna. Vaknar i full lycka, med världens finaste intill.

Nu - veckans sista pass innan några dagars ledighet. Hoppas på lugna och söndagsmysiga restaurangsgäster. Tända lite ljus, servera lite mat, språka. Hoppas, hoppas.


Miss u all the time

Skrålsång till Kelly Clarkson i bilen. Kärleksfulla nyp i midjan. Armar omkring mina axlar.

Saknar dig, hjärtevän.

Det här är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder

Lever för närvarande ett arbetslöst liv. Räknar ner dagarna tills restaurangen öppnar igen och jag åter får servera sura kunder. Dock är fördelen med att vara ledig att jag hinner göra massor med värda och produktiva saker. Har plöjt genom snart 6 säsonger av Vänner (på 10 dagar), ätit mängder av chokladbollar och spillt ner sängen med det sistnämna ett x antal gånger.

Skämt åsido, det har varit skönt att vara lite ledig men nu är jag sannerligen redo att gå tillbaka till att vara ledig någon dag i veckan i stället för alla dagar i veckan. Varför? För att känslan av att få vara ledig när man har jobbat flera dagar i rad är obeskrivlig. En mycket mycket underskattad känsla om ni frågar mig.

Hursom har jag förutom tv-tittandet och frossandet ägnat min lediga tid åt att kika genom universitetskataloger som sporadiskt kommer hemskickade till mig. Just nu ligger ett drygt tiotal kataloger på mitt skrivbord, och av dem har ungefär hälften fångat mitt intresse. Väntar dock på att en handfull ska anlända, så ännu har jag inte bestämt mig. Men snart! Kan inte förklara hur redo jag känner mig.

Avslutar med två fina bilder från mitt lilla krypin, bara för att cambilder är typ huuur roliga som helst!Vet inte hur många år jag har hållit tillbaka och föredragit att inte visa mig från en oseriösare sida - och till vilken jäkla nytta? Fula miner och osmickrande vinklar kan ju vara bland det roligaste som finns! 

Tackar gudarna för att André kom in i mitt liv och började förvränga mitt ansikte i fula grimaser och skratta magen av sig åt mig. Aldrig har vi nog så roligt som när vi försöker göra oss så fula som bara är möjligt. Det är kärlek det :)


.

17 januari. Tiden flyger iväg. Universitetskataloger belarmar mitt skrivbord. Min garderob ligger provisoriskt uppstaplad i ett hörn av sovrummet, som en påminnelse om att nästa gång jag flyttar mina kläder gör jag det för att flytta härifrån.

I hjärtat pågår en kamp mellan ett hemmakärt barnajag som lägger all tillit till vänner och familj, och en fågelunge som är redo att lämna sitt näste. Oftast har fågelungen övertaget, med intressanta utbildningar och fantasier om vackra lägenheter som backar upp när tron tryter. Men ibland sviktar modet och barnet i mig tar över. Väggarna sluter sig närmare och ångern börjar smyga sig på.

Med de orden skrivna kryper jag ner i sängen framför världens bästa Vänner med ett paket näsdukar. I kväll kan inte den intressantaste utbildning sudda ut mitt tvivel.

Tre favoriter under 2011


Lady Gaga - Judas


Katy Perry - E.T.


Ellie Goulding - Guns and Horses

Hjärta och själ. Not och bokstav. Vackra melodier som sammansmälts med vackra och kraftfulla ord. Slutligen kryddat med tre starka kvinnor med karakteristiska röster och starka utstrålningar. Resultatet lever upp i tre egenheter som var och en spelar på mitt hjärtas strängar. Kärlek ut i melodiernas minsta toner och musikvideornas minsta färgskiftningar.