It is a risk to love, what if it doesn't work out? Ah, but what if it does. - Peter McWilliams

“He’s not perfect. You aren’t either, and the two of you will never be perfect. But if he can make you laugh at least once, causes you to think twice, and if he admits to being human and making mistakes, hold onto him and give him the most you can. He isn’t going to quote poetry, he’s not thinking about you every moment, but he will give you a part of him that he knows you could break. Don’t hurt him, don’t change him, and don’t expect for more than he can give. Don’t analyze. Smile when he makes you happy, yell when he makes you mad, and miss him when he’s not there. Love hard when there is love to be had. Because perfect guys don’t exist, but there’s always one guy that is perfect for you.”

Bob Marley


Love is enough

Det där som jagar upp fjärilarna i din mage. Det där som värmer ditt hjärta. Det där fantastiska, otroliga, extraordinära. Det där som du trodde att du aldrig någonsin skulle få uppleva.

Kärlek.

Utformad i pussar på kinden när ni tittar på film; skrattsalvor när du tappar thaimat på hans fötter; varma famntag när ni lägger er för att sova.

Det där som bubblar inom dig. Ibland som kokande lava, och ibland som glittrande sockerdricka. Oavsett, är kärlek det mest känslofulla som kan komma över en människa. Det mest hjärtskärande och euforiska tillståndet du kan uppleva.

Kärlek. Det största som finns.

Te-aterkväll

Sitter och avnjuter en kopp te och kikar på några avsnitt av Huset Fullt. Co-zey. Tänk vad en kopp te kan göra med sinnet. Hur lite smaksatt varmt vatten kan göra en så otroligt lugn. Fantastiskt är vad det är.

Utöver min testund nu in på småtimmarna har min kväll varit väldans mysig. Efter middagen susade jag i dis och mörker upp till Storuman och Folkets Hus, där föreställningen Färdknäpp hade beslagtagit scenen för 2 timmars underhållning för man och kvinna, ung och gammal. Trots att tiden sällan räcker till, är min plats i Storuman Teaterförenings styrelse något jag kommer att försöka hålla hårt i tills den dagen jag breder mina vingar och flyger söderut. Kultur, teater, gott fika och en otrolig sammanhållning oavsett deltagarnas ålder eller kön. 

           
           
Fyra bilder föreställande hur det kan se ut under en resa färgad av kultur och teater. Förra årets operaresa till Umeå. På vägen dit -  musik och vila. På vägen hem, efter att ha besökt Norrlandsoperan - höga på energi, fnissiga, och... ja, bapelsinögda.


Favoriten av favoriter just nuLMFAO - Sexy And I Know It

Those guys are just ah-mazing. Dansfeber!

Söndag, gråa söndag

Ännu en vecka till ända. Lagomt med kunder på Kita's. Skönt att inte behöva springa rumpan av sig.

Resten av kvällen har spenderats med världens finaste väninnor, varav en av dessa just i detta nu har varit 19 år i 13 minuter. GRATTIS, MADELEINE DU FINA! Thaimat, hallonsoda och fem flickor i en etta - kan det bli mycket bättre en grå söndag som denna?

Veckan som kommer blir lugn med ett relativt tomt schema. Fram till torsdag, när jag återvänder till Kita's för att jobba helg, är jag ledig, ledig och åter ledig. Lovely! 

I morgon blir det däremot att leka städ- och utrensningspolis. Ta sig en svängom med dammtrasan och rensa ut kartonger, tidningar och pantflaskor. Känns helt okej faktiskt. Tycker om att städa. Finner ett lugn i att få skapa ordning och göra det fint.  

Med anledning av dessa morgondagens uppgifter så kryper jag till kojs för att få lite sömn. Har fått svårt att sova länge på morgonen på sistone, så därför täänker jag nu försöka gå åt andra hållet och somna i anständig tid.


I was here

Lördag, fina lördag. Fikar kycklingbaguette med finaste svärmor under vilda samtal kring framtid, mångkultur och jantelagen. Serverar lövbiff till födelsedagsbarnvuxna på Kita's. Bygger torn av disk och kluddar ner oläsliga beställningar på linjerat block. Häller i mig bonaqua i andningspauserna mellan dukning, servering och nerkluddande. Får sluta tidigt och skuttar iväg med en fin Madeleine till byns café för två timmars upptinande och catching up. Förundras över hur tiden kan gå men vänskapen aldrig gå ur tiden.

Kommer in innanför värmande väggar. Smäller i mig en halv påse popcorn och trivs med livet.

Confessions of a broken heart

Plitade just ner vad som kan tyckas vara hela mitt liv på ett A4:as blogginlägg. Skrev om nutider och dåtider. Benade i vad som har hänt mig. Varför en grå hinna av likgiltighet ständigt envisas med att lägga sig över vad jag än tar mig för. Skrev om min vilsenhet, och mitt famlande i mörkret. Att jag på något sätt känner det som att jag har tappat bort mig själv.

Men sen tog det stopp. Just i detta nu är hjärnkontoret alltför trött för att fundera över existensiella frågor, än mindre dess svar.

Det får bero en stund till. En till natt av famlande i mörkret borde inte ge alltför stor skada. Frågorna kommer i sinom tid att få sina svar. Just nu behöver undertecknad nämligen lite skräptv och sedan en god natts sömn.

Vacker melodi. Vackra tongångar. En av många anledningar till att det vilsna och ensamma jaget dök upp för granskning i natt.

True


Att vara kär

Att känna fjärilar i magen när han blåser varm luft i din nacke.

Att känna hjärtat bulta tungt och varmt när du vaknar upp och fångar hans sovande vackra ansikte på näthinnan.

Att vara den lyckligaste på jorden.

Och att ibland faktiskt önska att du inte kunde känna något alls.


Statusuppdatering

Nyligt utexaminerad från gymnasiet. Springvikarie inom särskilda omsorgen, stand-in-vikarie på Luspengymnasiet och från och med i går, servitris. Trött, men samtidigt fylld av energi.

Pendlar mellan tre boendeformer. Vardagsrumssoffan hos mor och far, Andrés famn och sängen i min uppsagda och om 2 ½ månad urflyttade lägenhet. Lever i en Fred Perry-bag med en sliten axelrem.

Fullständigt och fullkomligt förälskad. I världens finaste André. I världens finaste vänner. Ibland till och med i livet. 

En statusuppdatering så där i mitten av oktober. Bara för att kika in och kolla av läget med mig själv. Sätta mitt nuvarande liv på pränt, som för att försöka skapa ordning i all huvudbry och stämma av om jag befinner mig där jag vill.

Men inte än. Inte nu. Jag är lycklig, men långt ifrån nöjd.

I detta nu är tålmodet den högsta dygden.


Att förklara något oförklarligt

Att känna. Att dela. Att glädjas. Att växa. 
Att sakna och att längta. Att uppskatta och att uppleva.


Sexton månader. Två utlandsresor. Tre släktträffar. En studentexamen.
Tusen fjärilar i magen. Miljoner stjärnor i hans ögon.

Tid som har förflutit. Tid som väntar.

Och för varje dag blir han bara vackrare.Skynda dig hem, hjärtat. Du fattas mig.

Vacation

Det var sol och det var värme. Det var underbara och lättklädda människor. Det var Mallorca.

Under dagarna - vattenrutschbanor, pojkar som med sina cyklop skymtar småfisk och sjöstjärnor i ett salt Medelhavet och mängder och åter mängder av all inclusive-mat. Till kvälls - promenader stränder, spotify som tonsätter en balkongutsikt över berg som smeks av solnedgången, och mängder och åter mängder av all inclusive-slush.

Besök i ett vackert Palma och ett stekande Magaluf. Glass efter varje måltid. Friheten att kunna lägga sig vid poolen en stund innan middag och bara lapa sol och läsa en god bok. Känslan av att knuffa ner solglasögonen på nästippen, få solen i ögonen och sedan kunna kika på min hjärtevän i solsängen bredvid. Ordet "semester" som får leva ut i ordentlig bemärkelse.

Önskar att jag kunde åka iväg om och om igen.


Roadtrip med hyrd bil till Cuevas del Drach och Palma