Tjiho!

Haha, vet ni vad jag märkte nu när jag gick för att borsta tänderna? Hundskrället (se mitt tidigare inlägg, ni som inte fattar ett dyft av vad jag pratar om) lyckades inte bara punktera läppen utan det här lilla 'fästet' uppe i läppens överkant också. När jag såg det höll jag på att svimma. Usch, vad olustigt det ser ut. Och direkt skönt är det ju inte heller. Och nu när jag har märkt det gör det ju bara ännu mer ont. Jihaaa.

Aja, det var väl det enda jag ville säga. Enda anledningen till att jag skrev detta inlägg var alltså att jag ville att ni ska tycka synd om mig inatt, om ni nu inte förstod det.
Godnatt på er. Och akta er för små valpar med vassa tänder - de är egentligen satans tjänare.

Lucky me

Ni kan aldrig gissa vad jag har gjort ikväll? Jag har tagit hål i läppen! Ofrivilligt förvisso och endast på insidan, men ändå.. Hur, undrar ni säkert? Jaa, tydligen tyckte jag att det kändes värt att låta en liten stövarvalp kroka fast sin vassa lilla klo i min läpp. Och så smack, satt köttsåret där. Jiho.

Ja, jag ska då lyckas med allt. Jag trodde att det var slut på dumheterna när jag lyckades bryta nyckelbenet i längdhoppsgropen i sexan, men tydligen inte. Det ska till att ha tur. Jojo.

Så letar ni efter mig de närmsta dagarna behöver ni bara leta efter tjejen med en liten fläskläpp, som stundtals ruskar på huvudet och tar sig för läppen.
Note till mig själv: RÖR INTE PÅ MUNNEN SÅ JÄKLA MYCKET! DET GÖR JU ONT, DAMNIT!

Sol!

ÅH. Solen lyser och himlen är klarblå. Vaknade upp, kikade ut genom altandörren och nu kan jag inte somna om, av rädsla att vädret ska hinna slå om tills nästa gång jag vaknar. 

Ni kan inte förstå hur glad jag är just nu. Som jag har väntat!

När en text sitter som en smäck

Mitt annars så följsamma hårsvall är ett krigsfält, ett ryggskott på grund av överansträngt klackarbete
i svår terräng nalkas och jag överanalyserar mitt gångna förhållande in i minsta detalj. Är nu troende i
teorin att han bedrog mig de sista veckorna. Att jag blundade bakom målade fransar. Men vad gör väll det.
En teori är alltid bara en teori. Och jag intresserar mig inte för sanningen. Nu är det framtiden som lockar.
dollyblond.se

Kort och koncist. Välformulerat och, enligt mig, stilistiskt perfekt.
Det här är anledningen till att jag envisas med att läsa hundrasjuttioelva bloggar per dag. För att jag ibland har turen att snubbla över något litet guldkorn till skrift.

Välformulerade texter som säger allt och ingenting på en och samma gång. När jag har lyckan att komma över såna texter, då slår mitt hjärta lite, lite snabbare.

Höga visan

Du har tagit mitt hjärta, du min syster, min brud; du har tagit mitt hjärta med en enda blick


Kär och galen.. Och pank

Jag. är. förälskad.

Ge mig den och jag kommer att älska dig tills jag vandrar genom dödsskuggans dal.

Lite random från skolavslutningen


Lägesrapport

Snart en vecka sedan jag senast fingertraskade (haha, vilket roligt ord) ner ett inlägg, och oj vad mycket som har hunnit hända sedan dess. Mitt hår har växt en och en halv mm och mamma har tvättat mina underkläder. That's it.
Nej, nu tokes jag bara med er. Sedan sist har jag hunnit med två månlandningar och tre korta trippar till Norge. (.. Samt tre andra slags trippar som jag väljer att hålla hemliga på grund av min egna säkerhet. Dessutom tycker jag inte om poliser.)
Nej, nu äcklar jag mig bara. Det här hade jag ju tänkt skulle bli ett seriöst inlägg? (Självklart knarkar jag inte. Ja, förutom söta människor och mat förstås. Nikotin, koffein och alla andra in-er kan slänga sig i väggen, här snackar vi riktiga beroenden!)

Skämt åsido har jag hunnit svetta ut mina sista av plugg orsakade svettdroppar för den här terminen och skickat in o så angenäma och oooo så lätta hemprov i franska och annat smaskigt.
I torsdags tog mitt andra gymnasieår slut. Bitterljuv känsla. Friheten att få göra vad man vill och slippa jobbiga läxor och oangenäm stress över prov kontra ansvaret att göra något med sitt liv och risken att tappa kontakten med sina finaste när arbetsmöjligheter och utbildningar lockar alla åt olika håll. Det är så att man vill dra en suck samtidigt som man vill tjuta av glädje. Usch, vad jobbig studentdagen kommer att bli. Men året fram tills dess ska jag njuta så gott jag kan! :) Många minnen ska samlas och många skratt ska skrattas :)
Utöver detta har jag spenderat halva mitt liv i Storuman och typ halva mitt liv på väg till eller på väg hem ifrån Storuman, samt påbörjat min inskolning på gruppboendet Prästkragen. 
Två nätter i rad kom jag i säng efter tre och så toppade jag det med att natten innan första inskolningsdagen sova nästintill ingenting. Duktigt, jag vet. Men jag klagar inte. Sällskapet kompenserade sömnbristen med hästlängder :)
Inskolningen går bra, tackar som fråga, och jag har ännu inte haft ihjäl någon inneboende eller skämt ut mig inför mina nya kollegor. Än så länge upplevs jag nog som någorlunda normal och kompetent för jobbet. Hoppas jag. Vem vet vad de säger när jag skuttat hem för dagen? "Den där Stina, hon är så fantastiskt tråkig att klockorna stannar. Jag fick ägna en hel halvtimme imorse till att dra igång dem igen" eller kanske "åh, kan hon inte bara sluta le så där falskt? OCH VARFÖR SÄGER HON ALDRIG NÅGOT?" eller kanske bara "gud vad ful hon är".
.. Jaa, vem vet? 

Nu sitter jag iallafall ironiskt nog och pluggar. Kompletteringsuppgift för höstterminens geografikurs minsann. Om jag bara ändå hade gjort bättre ifrån mig på det där provet i höstas istället för att ränna efter pojkar på nätterna och sova bort halva lektionerna... Jaa, det är lätt att vara efterklok. (För boende i Storuman har dagiset uppe vid hotellet de sötaste pojkarna. Unga och oskuldsfulla, mmm just the way I like them.)
(Haha, förlåt. Pga att jag försöker upprätthålla en någorlunda normal, kompetent och professionell roll på jobbet har jag inte fått skämta så mycket på sistone. Känns lite lame att ringa upp någon av flickorna för att dra några random skämt så därför får ni lida lite.)

Telefonen klickar till lite då och då och Jay Brannan's coveralbum In Living står på i låg volym i bakgrunden, men utöver det och mina hårda slag på tangentbordet (det är många som klagar på att jag slår på tangenterna när jag skriver...) är det rätt så tyst. Bara jag och mina tankar. Och slagen på tangentbordet såklart.... Så ska dem tas.

Min tillvaro är lite bitterljuv. Har inte riktigt förstått att jag har sommarlov, har ouppklarade saker som ligger i bakhuvudet och skaver, har tusen fjärilar i magen och känner mig lite orolig över hur det kommer att gå när mitt vikariat går igång och jag faktiskt måste göra något. Men det ska nog bli bra. Idag sken solen och imorgon har jag makaroner till matlåda. Det gäller att se förbi de lite mindre roliga sakerna och se de roliga :)

Nu ska jag skriva det sista på den här uppgiften och sen slänger jag upp lite bilder från avslutningen. Stay tuned!


En rullstensås. För de som undrar hur en sådan skulle kunna se ut.

JA MÅ HON LEVAEn kram, en donut, en tuggummipåse och en lätt strykning över kinden - det var allt du fick. Och du fyller 18 år. Jag borde verkligen bli bättre på att ge presenter, och det gäller till ALLA mina flickor. 

Nej, i sommar är det ni som får komma hem till mig och äta mig ur huset. Låter det bra? En ätardag hos Stina Earl för hennes presentrelaterade synder, vad säger damerna om det?

Om jag kunde skulle jag ge dig världen, min älskade vän. Du är ovärdelig. Grattis. Hoppas att din dag varit så bra som den födelsedagen du faktiskt förtjänar. Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

Sommarkänslor

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Jag har inget dirket favoritställe men vad slår en schysst sandstrand? Magnus har lovat att ta mig på en båttur ut till hans ö i Stockholmsskärdgård i sommar och där har jag hört att det ska vara otroligt!
2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Ihop med vännerna och ett glatt humör
3. Vad lägger du helst på grillen?
- Fläskfilé och majskolvar
4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Jag har inget planerat ännu, det blir en rätt spontan sommar i år med lite jobb
5. Dina bästa sommarfärger?
- Turkos och olika nyanser av blått
6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
- Jorgubbar, sprit, powerwalks och folk som klagar på värmen
7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Varma sommardagar på hojjen
8. Havet, sjön eller poolen?
- Sandstranden intill havet, men jag badar inte i havet, jag vägrar, hehe
9. Vad väljer du i glassbaren?
- En 8cl's glassdrink
10. Vart går din drömsemester?
- Jag föredrar den svenska sommaren faktiskt, den enda gången Sverige är bra, hehe, och när det börjar bli ruggigt är det Thailands som gäller. Ett fantastikst semestermål!
1. Ditt favoritställe på sommaren?
Har inget direkt. Bara det är i solen och jag har bra människor omkring mig är jag nöjd!
.
2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
Vaknar tidigt, äter frukost på altanen, spenderar förmiddagen i gräset med solen stekandes över ryggen och en kriminalare som tar upp min uppmärksamhet, för att sedan möta upp mina finaste för äventyr i den varma sommarnatten
.
3. Vad lägger du helst på grillen?
Fläskkotletter, paprika, lök och squash
.
4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
Jobba många ob-timmar på ett gruppboende i Stensele och leka i solen med mina finaste. Kanske blir det också någon liten semestertripp i Sverige? Time will tell!
.
5. Dina bästa sommarfärger?
Vit, marinblå, korall och guld. Mums!
.
6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
Jordgubbar, sten i skon, pocketböcker och klagomål på värmen
.
7. Bästa sommarminnet från barndomen?
Husvagnssemestrarna på de okända orterna där man inte kände en kotte men var lycklig ändå
.
8. Havet, sjön eller poolen?
Havet
.
9. Vad väljer du i glassbaren?
En svalkande isglass!
.
10. Vart går din drömsemester?
Till någon pitoresk mysig stuga i Stockholms skärgård
.

Jag älskar dig, sötnos


En rendez-vous med en rishög

Idag har jag enbart varit duktig. Efter att jag vaknat upp klockan tolv (och då tänker ni säkert - men hur kan hon tycka att hon är duktig när hon sover så länge på mornarna? Joo, för att 1. anledningen till att jag vaknade så sent var att jag satt uppe till fyra (!) inatt och skrev på min samhällsrapport och 2. för att en utvilad Stina är en glad Stina, och en Stina med dåligt morgonhumör är aldrig behagligt att ha i sin omgivning (alltså gör jag mina föräldrar en tjänst när jag sover tills långt in på förmiddagen på helgerna)) tog jag en stund för mig själv med en bok och brunch.
Sedan satte jag mig ner vid min rapport och började där jag slutat. Skrev intensivt på den fram tills två då min kära mor bad mig hjälpa henne med gräsmattan. Gräsmattan klipptes och jag kände mig allmänt lycklig för att vår äckliga gräsklippares dagar har blivit räknade. Nästa gång jag klipper, gott folk, klipper jag med en åkergräsklippare. Mums.


Förresten kan det om möjligt inte finnas något behagligare eller somrigare än en nyklippt gräsmatta. Det är nästan så att jag går igång på det. 

Efter min lilla rendez-vous med rishögen hoppades jag på att få ta en lång och behaglig dusch men jag lyckades endast uthärda några stänk på fötterna innan jag raskt hoppade ut ur duschen igen. Iskallt vatten. Yey. Skulle inte förvåna mig om jag har frostskador ända in i skelettet nu. 
Och eftersom min käre styvfar AKA gårdskarln inte befann sig på hemmaplan fick jag snällt sätta mig där och elda, med badlakanet snävt virat om mig och benen prydligt i kors. Så nu är hela jag en enda sothög och mitt badlakan är allt annat än mintgrönt, vilket var dess originalfärg.

Benjamin Burnleys vackra stämma strömmar ut ur högtalarna och min rapport börjar lida mot sitt slut. Och snart får jag ta en normalt tempererad dusch. Hej välmående.

Nej, nu ska jag titta till den där elden och läsa ett mail. Och middagen var visst klar också. Nu blev det mycket på en och samma gång. Bäst att börja röra på mig.
Ta hand om varandra. Puss.

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA CAROLINE PÅ ARTONÅRSDAGEN
Inga bekymmer

Spöregn. Droppar som slår emot plåttak. 100 bästa kärlekslåtarna på Spotify. Regnet lugnar. Lägger sig som bomull runt hjärtat. Sveper in. Skyddar. När regnet faller finns inga bekymmer.


Men känn ingen sorg för mig, Göteborg!

... imorgon kanske jag får mer sömn.